A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Деражнянської міської ради

ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 26.08.2022 11:21
Кількість переглядів: 49

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення (слухання) щодо реорганізації, та перепрофілювання (зміни типу) закладів освіти Деражнянської міської ради

 

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) – Деражнянська міська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Деражнянської міської територіальної громади щодо реорганізації та перепрофілювання  закладів освіти, ознайомити з проєктами рішень, а саме:

 - Про перепрофілювання Волоського ліцею Деражнянської міської ради Хмельницької області у Волоську гімназію. Ознайомитися;

- Про перепрофілювання  Зяньковецького ліцею Деражнянської міської ради Хмельницької області у Зяньковецьку гімназію. Ознайомитися;

- Про перепрофілювання   Новосілецького ліцею Деражнянської міської ради Хмельницької області у Новосілецьку гімназію. Ознайомитися;

- Про перепрофілювання Яблунівського ліцею Деражнянської міської ради Хмельницької області у Яблунівську гімназію. Ознайомитися;

- Про перепрофілювання Загінецької початкової школи  Деражнянської міської ради Хмельницької області у Загінецький заклад дошкільної освіти. Ознайомитися;

- Про перепрофілювання Мазниківської початкової школи  Деражнянської міської ради Хмельницької області у Мазниківський заклад дошкільної освіти. Ознайомитися;

Про реорганізацію Волоського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) Деражнянської міської ради Хмельницької області шляхом приєднання до Волоської  гімназії Деражнянської міської ради Хмельницької області. Ознайомитися;

- Про реорганізацію Зяньковецького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) Деражнянської міської ради Хмельницької області шляхом приєднання до Зяньковецької  гімназії Деражнянської міської ради Хмельницької області. Ознайомитися;

- Про реорганізацію Новосілецького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) Деражнянської міської ради Хмельницької області шляхом приєднання до Новосілецької гімназії Деражнянської міської ради Хмельницької області. Ознайомитися;

- Про реорганізацію Яблунівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) Деражнянської міської ради Хмельницької області шляхом приєднання до Яблунівської  гімназії Деражнянської міської ради Хмельницької області. Ознайомитися.

 

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і перепрофілювання закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Станом на сьогодні на території  Деражнянської міської ради функціонують 13 закладів загальної середньої освіти. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

У зв’язку з малою наповненістю класів комунальних закладів освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладів.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно запропонованих проєктів рішень (додаються).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Деражнянської міської  територіальної громади,  депутати Деражнянської міської ради, тощо.

4.  Формат проведення громадського обговорення:

У зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою:

32200, Хмельницька область, м. Деражня, вул. Миру,39 (відділ освіти,  молоді та спорту Деражнянської міської ради), електронна адреса:  vodermr@gmail.com.

Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території сіл Яблунівка, Волоське, Зяньківці,  Новосілка, с.Мазники, с.Загінці громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю та колективами ЗЗСО.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: 32200, Хмельницька область, м. Деражня, вул. Миру,39 (відділ освіти,  молоді та спорту Деражнянської міської ради), електронна адреса:  vodermr@gmail.com.

Електронна адреса: vodermr@gmail.com.

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – Балігар Євген Сергійович, начальник відділу освіти, молоді та спорту Деражнянської міської ради , телефон: 0675274150.

Контактна особа – Мазур Іванна Степанівна –спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Деражнянської міської ради, телефон 0953646637.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті відділу освіти, молоді та спорту Деражнянської міської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора